Trekkspillcafé med Håvard Svendsrud og Øivind Farmen

Fredag 13. oktober kl. 12:00

To av Norges fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud og Øivind Farmen, har hatt sporadiske opptredener sammen de siste 20 år, både på radio, festivaler og konserter. Nå reiser de på en konsertturne sammen, med et perledykk i trekkspillmusikken hvor man får oppleve både konsertmusikk og en rekke kjente gammeldanslåter side ved side.

De er begge klassisk utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt, men har i tillegg til den klassiske musikken hver på sin kant vært svært aktive innen tradisjonell trekkspillmusikk og andre stilarter. Når de nå er ute på turné, er det med utgangspunkt i en type konsert de har gjort flere år rad på Norsk Radiomuseum, hvor konseptet var at de ikke skulle øve på forhånd, men komme sammen å spille kjente låter etter egne innfall og publikums innspill der og da. Dette ble en stor suksess, og de har den siste tiden også tatt med seg denne konsertatmosfæren på ulike kanter av landet.

Første avdeling blir lagt opp mer som en ”vanlig” konsert, med en blanding av deres respektive solorepertoar og noen duetter. Mens i andre avdeling løsnes det ytterligere på snippen og ”veien blir til mens man går” i improvisert samspill, og mulighet for å komme med ønsker fra salen er også til stede. De er selv spente på utfallet, og sier at mange fine ting kan oppstå på en slik måte, samtidig er fallhøyden unektelig større enn med et trygt innøvd repertoar. Vi tror nok imidlertid vi kan garantere at dette vil bli en særdeles trivelig konsertstund med flott stemning!

Ta turen innom museet fredag føremiddag og få ei god konsertoppleving.